FAQ  
 

No Rulebase found for service ... Error in your Application Log

Created 2004-02-25 by Michael Meckelein.

I get an error (Event ID: 114) in my Application Event Log like this one:
No Rulebase found for service 'Syslog Server 1' - rule base requested was '?G'. This service NOT started. What to do?

This is a program bug, currently addressed but not resolved yet. You get this error if you create a service (e.g. Syslog Server) and no RuleSets exist. If you now create a RuleSet and start the service, the service does not work and you get the error in your event log. Your configuration looks fine, but the service has not really associate the RuleSet.

Solution:
In the configuration client, go to the service (e.g. Syslog Server), click the "Refresh" button to refresh the Rule Set to Use. Save the settings and restart the service.

MonitorWare
 Home
 The Products
MonitorWare Products
Product Comparison
Which one to Purchase?
Order and Pricing
Upgrade Insurance Info
News Releases
Version History
MonitorWare Tools
 Event Repository
 Download
 Reference library
General Information
Step-by-step guides
 - All
 - Installation and Configuration
 - Services related
 - Actions related
 - Central Monitoring
Common Uses
Syslog configuration
Syslog Log Samples
Security Reference
 Help
Support
Manual
FAQ
 - All
 - General questions
 - Configurations related
 - Monitorware Agent
 - Monitorware Console
Articles
Seminars Online
 - All
 - General
 - MonitorWare Console
 - MonitorWare Agent
 - WinSyslog related
 - EventReporter
 Order & pricing
Order now
Product Comparison
Pricing Information
Upgrade Insurance Info
Local Reseller
 Contact Us
 Search
 
 



Printer Version Send this page to a friend

Copyright © 1988-2005 Adiscon GmbH All rights reserved.
Contact us via Secure Web Response | Privacy Policy
Topic Links: syslog | Free Weblinks Directory